Viktigt förtydligande angående import från Skatteverket!

Det visar sig nu att de filer som hämtats från Kivra och Min myndighetspost bara heter ”Inkomstdeklaration.PDF”. Det gör tyvärr att importen inte fungerar riktigt som vi beskrev i det förra utskicket.

Enligt de uppgifter vi fått från Skatteverkets skulle PDF-filerna man laddar ner följa namnstandard för att det skulle vara möjligt att göra automatisk import. Filerna skulle heta t ex ”ink1_199202292380.pdf" dvs blankettyp + personnummer/orgnummer inklusive sekelskiftessiffra.

För att det ska fungera automatiskt behöver ni döpa om filerna som ska importeras till ovanstående format eller göra importen manuellt via funktionen under Arkivmenyn. Klicka på import och välj Import från Skatteverket. Därefter väljer du vilken fil som ska importeras. Gör man importen på detta sätt så behöver filnamnet däremot inte följa någon särskild namnstandard.

Deklarationer som hämtas från ”Mina sidor” på Skatteverkets webbplats kommer däremot följa ovanstående namnstandard och den tjänsten öppnas den 10 mars för fysiska personer.

Ladda ner

Senaste versioner

Våra utbildningar

Förstklassiga utbildningar för dig som jobbar med skatt och ekonomi.

Kalendarium